منتدى عالم الطبخ العربي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

طريقة عمل كبسة بالفراخ

اذهب الى الأسفل

طريقة عمل كبسة بالفراخ Empty طريقة عمل كبسة بالفراخ

مُساهمة من طرف Admin الثلاثاء أبريل 19, 2016 2:34 am

المقادير
3 كوبارز بسمتى
6 قطعفيليه دجاج مقطع
3 حبهجزر مقطع قطع متوسطه
2 حبهطماطم مقطعه قطع متوسطه
2 حبهكبيره بصل مقطه جوانح
2 فلفل رومى او حار مقطع
4 ملاعقزيت او سمن
4 ونصف كبايه مايه ( بنفس كبايه الارز )
توابل :
2 حبهلومى ( ليمون مجفف )
2 ورقلورى
8 حبهحبهان صحيح
2 عود قرفه
6 حبهقرنفل
10 حبهفلفل اسود صحيح او ملعقه صغيره فلفل اسود
1 ونص ملعقه كبيره ملح
2 ملعقه صغيرهبهارات كبسه
زنجبيل
وكركم
وكمون
زعتر +
طريقة التحضير
يغسل الارز وينقع 1/2 ساعه.
+
نضع الزيت او السمن فى حله كبيره ونضع البصل ونحمره جيدا ثم نضع عليه الفراخ المقطع ونسيبه يتشوح شويه ثم نضع البهارات ثم الطماطم ثم المعجون والفلفل والجزر.
+
نضع الماء ليغطى الخضار، نسيب الدجاج والخضار والبهارات مع الماء حتى تغلى جيداً.
+
نضع الارز تدريجيا ( بعد تقليبه فى الماء يادوب نحطه بس ونوزعه فى الحله منغير منقلبه عشان حبه الارز متتكسرش معانا اهم حاجه ) ونسيبه ياخد غلوه لغايه منحس انه بدا يشرب الماء ثم نوطى عليه.
+
نضع فوطه مطبخ تحت الغطاء ونتركها حتى لا يتسرب البخار ( بس خدى بالك احسن تمسك فى النار وياريت تعملى فى حله غطائها محكم ).

Admin
Admin

المساهمات : 155
تاريخ التسجيل : 17/04/2016

https://njood403.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى